Pa Negre

0
290
Autor: Emili Teixidor

Año Edición: 2010

Editorial: LaButxaca

Género: Drama, històric

Valoración: * * * * (sobre 5)

Núm. Páginas: 400

Sinopsis / Argumento (contraportada):

A mig camí entre la memòria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre narra la vida de l’Andreu, un vailet de la Plana de Vic, en els anys més crus de la postguerra.

El seu pare, home de ferms ideals republicans, ha estat empresonat per roig, i la seva mare, que ara treballa en una fàbrica, el confia a uns parents que viuen a pagès. El temps que l’Andreu passarà a la masia serà el de la descoberta del món dels adults i la iniciació al sexe; un temps d’amistats valentes, de contes a la vora del foc, de jocs a l’aire lliure, de fer barraques a les branques dels arbres, de farinetes de blat de moro, de pa amb vi i sucre, de pa negre.

Amb el talent narratiu que li és tan característic, Emili Teixidor recrea amb precisió l’ambient rural de la Catalunya de postguerra amb una llengua vivíssima, rica, plena de matisos, i explora l’amor i l’odi, la rancúnia, la venjança i la hipocresia en temps de guerra. I ens ensenyarà una lliçó important a la vida: com més estimem, a més perills ens exposem. L’amor crema.

Mi opinión:

Molt bona novela, tant la història, com els personatges i la descripció de l’època. El recomano.

?
CÓMPRALO EN:
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí